RECEPTY: Předkrm – salát s uzeného kuřete s vlašskými ořechy

V naší rubrice “Životní styl” Vám přinášíme další recept, který může posloužit pro Vaší inspiraci. Jídlo je totiž krásný rodinný obřad. Kuchyně je chrám a stůl oltář.

Předkrm – 6 porcí salátu z uzeného kuřete s vlašskými ořechy
  • 1 uzené kuře (asi 1,25 kg)
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 75 ml pomerančové šťávy
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • ¼ kávové lžičky cukru krupice
  • sůl a pepř
  • 375 g směsi listů salátové, drobněji překrájené zeleniny
  • 4 pomeranče, oloupané a rozdělené na dílky
  • 60 g jader vlašských ořechů
Postup:
  1. Kuře vykostíme a sejmeme kůži. Maso nakrájíme na tenké úhledné plátky a vložíme je do mísy.
  2. V malé misce smícháme slunečnicový a ořechový olej, pomerančovou šťávu, mletý koriandr, cukr, podle chuti osolíme a opepříme. Touto směsí přelijeme plátky kuřecího masa a protřepeme, aby je směs stejnoměrně pokryla.
  3. Na každý talířek rozložíme salátovou zeleninu, dílky pomeranče a plátky kuřecího masa. Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.

*Tip: Teplý salát z kachny – místo kuřete použijeme 375 g upečených kachních nebo krůtích prsíček. Plátky drůbežího masa v zálivce mírně ohřejeme, k salátu přidáme teplé krutony

Zdroj: Velká rodinná kuchařka

 Upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Populární
Vložená zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře